سيستم جامع يكپارچه سازي اموال منقول فرهنگي و تاريخی (جام ) در حال انجام است

سرپرست مجموعه سعدآباد از یکپارچه سازی 3 هزار شی موزه ای در موزه هنرهای زیبا پیرو طرح ملی سازمان میراث فرهنگی مبنی بر امکان رهگیری اموال منقول فرهنگی تاریخی،خبر داد.

به گزارش روابط عمومی مجموعه سعدآباد؛ یوسف منصورزاده در این خصوص گفت: به منظور انجام طرح سیستم جام از اول تیرماه 1393، طرح سیستم جامع ساماندهی اموال منقول با حضور مسئول موزه،امین اموال آثار موزه ،کارشناس ارشد موزه و امول فرهنگی، کارشناس نقاشی و نگارگری و یک نفر کارشناس رایانه آشنا به سیستم جام در موزه هنرهای زیبا آغاز شد.
سرپرست مجموعه سعدآباد گفت: تا به حال بالغ بر 1700 تابلوی نقاشی نفیس موجود در موزه هنرهای زیبا تحت این سیستم، یکپارچه سازی شده اند و قرار است تا پایان این پروژه 3 هزار تابلو و اثر موزه ای با این طرح ملی قابل رهگیری و ساماندهی شوند.
به گفته کارشناس ارشد امول فرهنگی در طی این مدت از تک تک آثار موجود در مخازن موزه و آثار به نمایش درآمده در تالارها و نمایشگاه ها همراه با شناسنامه اثر عکسبرداری می شود.
ابوالقاسم حاتمی اضافه کرد:کلیه آثار مورد بررسی و بازنگری قرار می گیرد در این بررسی ها کلیه اطلاعات در مورد آثار اعم از : نوع اثر درجه ارزش فرهنگی تاریخی مواد اولیه بکار رفته در اثر، ابعاد و اندازه ها، رنگهای استفاده شده در اثر، نوع تزئینات و تکنیک تزئینات ،فن ساخت ، سبک هنری اثر، کاربری محل ساخت، نام هنرمند و خالق آن، دوره تاریخی و تاریخ خلق اثر ، درجه سلامت و نواقص احتمالی ، وضعیت اثر از نظر موزه ای یا مطالعاتی بودن، اهمیت هنری تاریخی فرهنگی اثر، مالکیت چگونگی دست یابی  محل نگهداری قبلی و محل دقیق اسقرار فعلی اثر، شرح نقش در صورت داشتن کتیبه یا نوشتار متن کتیبه، شرح ویژگیها یا علائم خاص اثر و بسیاری اطلاعات جزئی تر مربوط به شی استخراج و در فرمهای مخصوص درج می گردد. پس از آن فرمت یاد شده عیناً در فرم مخصوص\"طرح جام\" که نرم افزاری اینترنتی است ثبت می گردد.
وی افزود: عکسهای تهیه شده در جای مناسب به فرمت تهیه شده و اضافه می شود  و در نهایت از این فرمت کامل شده،پرینت رنگی گرفته می شود تا به عنوان یک شناسنامه کامل عکس دار در اختیار مراجعین، پژوهشگران و یا در موارد لزوم در اختیار نیروهای امنیتی و انتظامی قرار گیرد.این نرم افزار اینترنتی و فرمهای یاد شده به مراکز اصلی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری وصل      می باشد.
این کارشناس ارشد اظهار داشت: همراه با این اقدامات بسیاری از فعالیت های جانبی از جمله نظافت اثر و گردگیری، دسته بندی و طبقه بندی تعدادی از آثار در مخازن شش گانه موزه، فراهم کردن شرایط نصب روی پانل های تعبیه شده در مخازن برای آثاری که احتمالا به دلیل نداشتن وسایل نصب جای مناسب و یا هر علت دیگر در قفسه ها کمدها و یا درگاههای مخازن قرار داده شده اند.
وی در پایان افزود:در موارد بسیار اضطراری اقدامات استحکام بخشی یا مرمت های اولیه و سرپایی بعضی از آثار که صدماتی دیده اند،مثلا شیشه آنها ترک برداشته و یا به مرور زمان و فشار وزن اثر چسب قابهای آنها سست و خاصیت چسبندگی آنها ضعیف شده و ممکن است قاب از هم باز شود و بسیاری خطرات این چنینی تا حد امکان رفع شد یا جهت اقدامات اساسی تر به بخش مرمت موزه تحویل داده شد.

\n

انتهای پیام/

کد خبر 1393101415